KOCAELİ’DE KAYNAK PLANLAMASI EĞİTİMİ

Milenyum Danışmanlık, TÜBİDER Genel Merkez ve TÜBİDER Kocaeli Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Kaynak Planlaması eğitimi Kocaeli’de gerçekleştirildi.

15-16 Ağustos 2009 tarihlerinde Sekapark Otel’de düzenlenen eğitime Kocaeli’de faaliyet gösteren bilgisayar firması sahipleri, çalışanları ve üniversite öğrencileri katıldı. Milenyum Danışmanlık tarafından verilen eğitimde Kaynak Planlama sürecinde organizasyonun yapısı, stoklar ve maliyetler gibi önemli noktalar paylaşıldı. Eğitimin sonunda hak kazanan katılımcılara katılım belgesi verildi.

Konuyla ilgili olarak Tübider Genel Sekreteri Kenan Berkdemir, bu çalışmaların diğer illere de yayılacağını, önümüzdeki günlerde İstanbul başta olmak üzere diğer illerimizde de yapılmak üzere gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. Eğitimlere olan ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Kenan Berkdemir “Gerek zaman, gerekse bütçe olarak bizim de kaynaklarımız sınırlı, Kaynak Planlaması eğitimi verirken kendi kaynaklarımız ölçüsünde, faaliyet gösterdiğimiz illerde bu çalışmaları attırarak sürdürmek istiyoruz. Tübider olarak amacımız Kaynak Planlamasını daha iyi bilen elemanlar yetiştirerek şirketlere ve ekonomimize daha fazla katma değer yaratmaktır” dedi.

Milenyum Danışmanlıktan Eğitimci Sinan Berkdemir ise MRP, MRP-II, ERP gibi kavramların klasik tanımlarının artık birbirine girdiğini, yazılım şirketlerinin yazdıkları farklı program ve farklı şirket ihtiyaçları nedeniyle Malzeme İhtiyaç Planlaması (MİP), Üretim Kaynak Planlaması (ÜKP-İKP) ya da Kurumsal Kaynak Planlaması (KKP) değil sadece KAYNAK PLANLAMASI olarak kullanmanın daha doğru olduğunu belirtti. Berkdemir, Türkiye’de Kaynak Planlaması eğitimlerinde gereken mesafenin alınamadığını, üniversite döneminde bu eğitimleri alan öğrencilerin çok az olduğunu belirterek “İlki çeviri  olmak üzere konuyla ilgili ancak üç tane Türkçe kitap bulunmaktadır(*). Kitap ve eğitim notları alanındaki eksiklikleri gördük ve bu konuda bir kitabımızı basım aşamasına getirdik ve bir kitabımızın da çevirisi üzerinde çalışıyoruz. Bu kitaplar piyasaya çıktığında gerek Kaynak Planlaması üzerine çalışanlar, gerekse konuyu öğrenmek isteyen öğrenciler daha fazla bilgiye kavuşacaklardır. Özellikle üniversitelerde bu çalışmaların artması ve Kaynak Planlaması konusunda gerekli çalışmaların yapılması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Milenyum Danışmanlık olarak Kaynak Planlaması konusunda uzun süredir çalışmalar yapan Kenan ve Sinan Berkdemir, hazırladıkları kitapta uygulamacılara ve öğrencilere Kaynak Planlamasının temel nitelikleri yanında kendi geliştirdikleri “Kaynak Planlamasında MİLENYUM MODELİ” adını verdikleri sistemle şimdiye kadar yaptıkları tüm projelerde başarıya ulaştıklarını, kitapta da genel hatlarıyla da olsa bu modeli anlatmaya çalıştıklarını belirtiyorlar. Kaynak Planlaması konusunda şimdiye kadar model yaklaşımının ilk kez kendileri tarafından geliştirildiğini ve eğitimlerde bu modelle ilgili bilgilerini de paylaştıklarını ifade ediyorlar.

(*) Türkiye’de konuyla ilgili basılı kitaplar şunlardır.
ERP Kurumsal Kaynak Planlaması – Stephen Harwood / Çeviren: Halenşan Sümen (2003) (http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=108708)
ERP Kurumsal Kaynak Planlaması – Turan Erman Erkan (2008) (http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=456124&sa=45253915)
Kurumsal Kaynak Yönetimi … Prof. Dr. Mehmet Erdaş (2009) (http://www.seckin.com.tr/urun.aspx?productID=12919)

Oluşturma Tarihi: Çarşamba, 23 Eylül 2009